Európai Digitális Menetrend

Az Európai Bizottság által 2010-ben bemutatott „Európa 2020” stratégia a válságból való kilábalást tűzte ki céljául, és azokat a lépéseket részletezi, amelyek révén Európa gazdasága felkészülhet az elkövetkező időszak kihívásaira. Az EU hét kiemelt kezdeményezést alakított ki, ezek közül az egyik legfontosabb az Európai Digitális Menetrend, amely az információs és kommunikációs technológiák alkalmazásának minél szélesebb körű előmozdítását célozza.

Ahhoz, hogy az Európai Unió versenyképes tudjon maradni a tengerentúli vagy ázsiai infokommunikációs piacokkal szemben, számos kihívásra kell megtalálnia a választ:

Az Európai Digitális Menetrend a fent vázolt problémákra a következő megoldási javaslatokat indítványozza:

Az Európai Digitális Menetrend célja az infokommunikációs technológiák alkalmazásának minél szélesebb körű elterjesztése. A menetrend azokra az IT-technológiákra és internetes szolgáltatásokra összpontosít, amelyek elősegítik a munkahelyteremtést, a gazdasági növekedést, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak az uniós polgárok életminőségének és a vállalkozások versenyképességének javításához.

Menü

Nyitólap

Navigáció