Hírek

Eredményesen zárult a Digitális Jólét Program keretében megvalósuló Nyíregyháza Alprogram

Publikálva: 2016. november 15.

A 2016 novemberében lezárult Nyíregyháza Alprogram lehetőséget ad arra, hogy az itt szerzett tapasztalatok megalapozzák az országos infokommunikációs fejlesztések további irányát. A Digitális Jólét Program az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre, mely által Magyarország képes lépést tartani a világ digitálisan leggyorsabban fejlődő nemzeteivel.

Tovább a teljes cikkre

Nyíregyházán sajtótájékoztatón mutatták be a Digitális Magyarország Nyíregyházi Alprogramján belül megvalósult új kiterjesztett jelzőrendszeres szolgáltatást

Publikálva: 2016. július 29.

A kormány 2014 márciusában határozott a Digitális Magyarország létrehozásáról, amelynek fő célja, hogy az infokommunikációs szolgáltatások és eszközök elterjedése 2018-ra elérje azt a szintet, amelyet a program négy alappillére rögzít. Ezek a célok: a digitális közösség és gazdaságfejlesztés, az e-közszolgáltatások kiteljesedése és elterjedése, a digitális kompetenciafejlesztés, valamint az ezeknek hátteret adó szélessávú internet lefedettség biztosítása.

Tovább a teljes cikkre

Több ezer notebook és több száz tablet talál gazdára Nyíregyházán

Publikálva: 2015. november 19.

„A szupergyors internet, a notebookok és a táblagépek biztosítása nem cél, hanem eszköz, a Digitális Magyarország nem a gépekről, hanem az emberekről szól” – jelentette ki Solymár Károly Balázs az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár Nyíregyházán, a helyi Digitális Magyarország Programiroda ünnepélyes megnyitóján.

Tovább a teljes cikkre

Önkéntes piaci vállalások a Digitális Magyarország kiépítéséért

Publikálva: 2015. szeptember 25.

2015. szeptember 24-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Telekom együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodásnak köszönhetően a távközlési szolgáltató legkésőbb 2018. április 15-ig saját költségén korszerű szélessáv-hálózatot épít ki 230 ezer háztartásban, eddig lefedetlen területeken.

Tovább a teljes cikkre

Fontos mérföldkövéhez érkezett a Digitális Magyarország program megvalósítása: 68 milliárd forint újgenerációs szélessávú hálózatfejlesztésre

Publikálva: 2015. szeptember 7.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 2015. augusztus 28-ától érhető el az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című pályázat, amelynek segítségével hazánk minden háztartása számára elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet-hozzáférés.

Tovább a teljes cikkre

Fontos kormányzati lépések a hazai szélessávért – épül a Digitális Magyarország

Publikálva: 2015. augusztus 14.

A szolgáltatók fejlesztéseit segítő új jogszabályok, valamint az országos internet hálózatra vonatkozó friss felmérés megalapozza a 2018-ra vállalt kormányzati cél megvalósulását a legalább 30 Mbit/s sávszélességért – összegezte az elmúlt időszak eredményeit Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

ICT Befektetői Fórum a Digitális Magyarország Program keretében

Publikálva: 2015. június 2.

2015. május 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetői fórumot rendezett a magyarországi ICT szektorban tevékenykedő vállalatok részére. A fórum célja a Digitális Magyarország bemutatása, és a magyarországi felsőoktatás helyzetének, illetve a hazánkban megvalósuló beruházásokhoz igénybe vehető támogatási lehetőségek ismertetése volt.

Tovább a teljes cikkre

Kezdetét veszi a Digitális Magyarország és nyíregyházi alprogramja

Publikálva: 2015. március 20.

Soha nem látott léptékű, az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre a kormány – jelentette be Seszták Miklós a kezdeményezés egyik első állomásán, Nyíregyházán.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter köszöntője

Publikálva: 2015. március 18.

Tisztelt Látogató!

A technológiai fejlődés a történelem minden korszakában a társadalmi és gazdasági változások alakítója, ösztönzője volt. Ahogyan az ipari forradalomban a gépesítés, a 19. és 20. század fordulóján a villamos energia terjedése formálta át a gazdaságot, az emberek életkörülményeit és világképét, úgy ma a távközlési és informatikai eszközök, valamint az internet térnyerése nyitott új fejezetet az élet minden területén.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció