ICT Befektetői Fórum a Digitális Magyarország Program keretében

Publikálva: 2015. június 2.

2015. május 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetői fórumot rendezett a magyarországi ICT szektorban tevékenykedő vállalatok részére. A fórum célja a Digitális Magyarország bemutatása, és a magyarországi felsőoktatás helyzetének, illetve a hazánkban megvalósuló beruházásokhoz igénybe vehető támogatási lehetőségek ismertetése volt.

A Digitális Magyarország olyan komplex kormányzati program, amely négy pillér mentén – digitális infrastruktúra, digitális közösség és gazdaság, digitális állam, digitális készségek – a teljes hazai digitális környezet fejlesztését tűzte ki célul. A program hangsúlyos eleme a térségi gazdaságfejlesztés és befektetés-ösztönzés, amelynek az infokommunikációs és távközlési szektorban tevékenykedő vállalatok is haszonélvezőivé válnak az adott térségben rendelkezésre álló, szakképzett munkaerő, beszállítói kör, infrastrukturális feltételek, valamint a befektető vállalatok számára nyújtott kedvezmények és könnyített eljárások révén. A magyarországi ICT szektor fejlesztésének támogatása egyértelműen hozzájárul a hazánkban működő vállalatok sikereihez, és a befektetőbarát üzleti környezet kialakításához.

A rendezvényen dr. Kelemen Csaba, az NFM Infokommunikációs Gazdaság - és Társadalomfejlesztési Főosztályának vezetője elmondta: „Az IKT szektor erőteljesen épít hazai kis- és középvállalkozásokra, hiszen beszállítóik 80-90 százaléka ebből a körből kerül ki. A külföldi IKT cégek beruházóira is ösztönzőleg hat, ha a befektetési célországban stabil, innovatív beszállítói kör áll rendelkezésre.” A rendezvényen felszólalt még Szigeti Ádám, az EMMI Felsőoktatási Kutatás-fejlesztési Főosztályának vezetője, és Hrovatin Zsolt, a KKM Befektetési Főosztályának vezetője is. A Digitális Magyarországot bemutató előadások után a résztvevő vállalatok konzultáció keretében tehették fel kérdéseiket a kormányzat képviselőinek.

Menü

Nyitólap

Navigáció